Extragem, prelucrăm și comercializăm piatră naturală

S.C. Piatra Naturala Dobrogea S.R.L. desfasoara activitati de extractie, prelucrare manuala(traditionala), fasonare mecanica si comercializare a pietrei care se extrage din zona Ciucurova - Baschioi, judetul Tulcea.

Viitorilor nosti clienti le oferim toate detaliile si consultanta necesara despre aceasta roca astfel incat rezultatele sa se ridice la nivelul asteptarilor.

Piatra din zona Dobrogea, pe care o prelucram, este o gresie calcaroasa, formata printr-un indelung proces de sedimentare( de milioane de ani) inceput inca de cand Marea Tethys acoperea portiuni semnificative din actualul continent Europa. Este o roca sedimentara (formata din sedimente obtinute prin acumularea resturilor scheletice si a substantelor organice provenite de la animalele si plantele, care au vietuit in diferite ere geologice), dominant organogena, de culoare alba, cenusie, galbena si foarte rar rosiatica.

Specialistii pot confirma ca principale caracteristici:

- rezistenta la ciclul inghet-dezghet,

-cresterea duritatii rocii in contact cu mediul ambient.

Aceste caracteristici o recomanda a fi utilizata in constructii, in diverse conditii de mediu.

Gresia calcaroasa din zona Dobrogea este unica in Romania.

Consacrarea acestei roci in literatura de specialitate, a fost posibila in urma folosiri la construirea Palatul Regal din Bucuresti, a Castelului Reginei Maria din Balcic( Bulgaria) si a multor altor obiective- considerate astazi-istorice.

Gresia calcaroasa este o piatra ornamentala care se poate utiliza sub forma de piatra naturala sparta, piatra bruta, blocuri, placi decorative pentru placarea peretilor si pardoselilor in spatii exterioare si interioare (alei, amenajari peisagistice)

2005
Am pornit pe drumul acesta
Am ales să ne ocupăm cu piatra naturală, un meșteșug vechi în zonă pe care am vrut să-l readucem la actualitate

2013
A debutat Piatră Naturală Dobrogea
Cu experiența deja formată, am înființat PND, și am diversificat produsele

2018
Prezent
Vrem sa introducem noi produse, pentru a răspunde  cât mai bine așteptărilor pieței

+ Comenzi onorate
% Clienți mulțumiți
m2 Piatră fasonată